Web Analytics
2009-2010 Sezonu Kayserispor Değerlendirmesi-Alıntı
Bu transfer sezonunun en çok konuşulan takımlarından biri Kayserispor oldu. Geçtiğimiz sezon, Gökhan Ünal'ı Trabzonspor'a satarak altın ikiliyi bozan Kayseri, bu sezonki Mehmet Topuz transferiyle tam anlamıyla çağ atladı. Yaklaşık 2 hafta süren Mehmet Topuz Show, bir gece yarısı operasyonuyla noktalandı. Filmin sonunda, Aziz Yıldırım ve Mehmet Topuz'u aynı kare içerisinde görüyorduk.

Kayserispor, bu transfer dönemini genç futbolcular alarak geçirdi. Genç futbolcu transferi, geleceğe yönelik sağlam bir yöntemdir ama takımda gerekli denge sağlanamazsa ters tepebilir. En yakın örneği, Gençlerbirliği'nin yaşadıkları. Şimdi, transferleri değerlendirelim;

Gelenler:

Hakan Aslantaş: Gençlerbirliği'nden alınan sağ bek Hakan, henüz 23 yaşında fakat buna rağmen TSL'de oldukça tecrübeli. Uzun zamandır bu bölgede sıkıntı yaşayan Kayseri için nokta atış gibi gözüküyor bu transfer.

Merter Yüce: Bu sezon ne yapacağını en çok merak ettiğim futbolculardan biri Merter. Altay'dan alınan 1.92'lik ön libero, tarzı ve fiziği dolayısıyla ister istemez Vieira'ya benzetiliyor. 24 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon Altay'ın en çok göze batan futbolcusuydu.

Gökhan Değirmenci: Altay'dan transfer edilen bir diğer oyuncu olan Gökhan, 19 yaşında ve oldukça umut vaad eden bir kaleci. Ne zaman ne yapacağı asla kestirilemeyen Souleymanou'nun yedeğine transfer edilen Gökhan, öylesine eminim ki birkaç hafta sonra formayı Kamerunlu meslektaşından alacaktır.

Yaser Hacımustafaoğlu: Adaşı Yaser Yıldız gibi Kartalspor'dan parlayan Yaser Hacımustafaoğlu, 1991 doğumlu ve sol ayağını kullanan bir santrafor. Sol ayağına ek olarak 1.92 boyunda olması da cabası. Bu sezon, pek fazla forma şansı bulamayacak olsa da Tolunay Kafkas gibi genç futbolcuları seven bir teknik adamın yanında mutlaka parlayacaktır. İlerleyen günler için takip etmekte fayda var.

Serdar Kesimal: Almanya'nın FC Köln takımından alınan Serdar, altyapıda forma giyiyordu. Stoper olarak oynayan futbolcu, 20 yaşında ve 1.86 boyunda. Serdar'ın 9 kez ümit milli takımımızda oynadığını düşünürsek iyi bir transfer olduğunu söyleyebiliriz. Mevkisi çok dolu olsa da en az 10 TSL maçında oynayabileceğini düşünüyorum.

Ömer Şişmanoğlu: Almanya'nın efsane takımı FC St. Pauli'den transfer edilen Ömer Şişmanoğlu, Kayserispor'a 250 bin Avro bonservis ücreti ödetti. Bu da demek oluyor ki Kayserispor, Ömer'den çok şeyler bekliyor. Sol açık ve forvet olarak oynayabilen Ömer, her iki ayağını da kullanabiliyor. Bu sezon ondan çok bahsedecekmişiz gibi hissediyorum.

Gökhan Emreciksin: Fenerbahçe'ye giderek büyük bir hata yapan ve hatasından Mehmet Topuz sayesinde çabuk dönen Emreciksin, Kayserispor'da Ankaragücü günlerini yakalayabilirse üst düzey bir performansa imza atabilir. Fenerbahçe'ye transferi hataydı çünkü "dede"nin onu oynatmayacağı gün gibi meydandaydı. Yarım sezon futbolsuzluk Gökhan'ı kötü etkilememiştir umarım.

Emrah Bayram: Erzurumspor'dan alınan Emrah hakkında pek fazla bilgi sahibi değilim. Emrah hakkında bildiklerim, 20 yaşında olduğu ve orta sahanın sağ kenarında oynadığı.

James Troisi: İnanılmaz bir operasyon sonrasında Kayserispor'a dahil edilen Troisi, geçtiğimiz sezon Adana'da oynanan Kayserispor-Gençlerbirliği karşılaşmasında 3 gol birden atarak yıldızını parlatmıştı. O maçın haricinde etkili olduğu başka bir maç hatırlamıyorum maalesef. 21 yaşında ve İtalyan pasaportuna sahip Avustralyalı futbolcu, sağ açık başta olmak üzere hücum hattının her kademesinde oynayabiliyor. Ayaklarına çok hakim olması, birden süratlenebilmesi ve iyi sayılabilecek bitiriciliği onu bu sezonki forvet buhranında santrafor mevkisine bile taşıyabilir. Kısacası, iyi bir transfer ama tünelin ucunda "CAS" harflerini görüyorum.

Semih Aydilek: Almanya U-21 takımında oynayan forvet Semih Aydilek, Eintracht Frankfurt'da başlayan kariyerini Motherwell FC ve Birmingham City kulüpleriyle renklendirdi. 1.89 boyunda ve 20 yaşındaki santrafor, Fenerbahçe iddiaları ortada dolaşırken Kayserispor'a transfer oldu. 34 maç için güvenilecek bir futbolcu olmasa da en az 10 müsabakada Kayseri formasını sırtlayacaktır.

Kayserispor'un gidenler listesi de bir hayli kabarık; olaylı bir görüşme maratonundan sonra Fenerbahçe'de karar kılan Mehmet Topuz'un eksikliğini Kayserispor, pek fazla hissetmeyecektir çünkü Tolunay Kafkas, geçen sezonun ikinci yarısından itibaren onun yerine yeni futbolcular monte etmeye başladı. Örneğin, Furkan Özçal. Bunun dışında, ön libero Ragıp Başdağ Eskişehirspor'a; rotasyondaki forvet Turgay Bahadır, Bursaspor'a; Fatih Ceylan, geçen sezon yarım dönem kiralandığı Antalyaspor'a ve sol açık Kemal Okyay da Manisaspor'a transfer oldular. Erciyesspor'a kiralanan gençlerin yanı sıra Milan Purovic, kiralık sözleşmesini tamamlayıp Sporting Lisbon'a doğru yol aldı. Geçtiğimiz sezon, bekleneni pek de veremeyen Julius Aghahowa ise CM-FM yıldızı olduğu UEFA Kupası şampiyonu Shakhtar Donetsk'e 4 yıllık bir aradan sonra geri döndü.

Kayserispor hakkında incelemeye başlamadan önce daha karmaşık hisler duyuyordum. Örneğin, alınan gençlerden pek de ümitli değildim fakat şimdi, alttaki kadroya göre fena bir takım yapmamış Kayserispor. Kaleciyi saymazsak iyi bir defans hattına sahipler. Orta sahada istemediğiniz kadar genç futbolcu var. Kanatlarda, Mehmet Eren gibi bir futbolcu yedek kalıyor fakat en büyük sorun, hücum hattında birincil görevi forvet olan bir santrafor yok. Santrafor olarak geçen futbolcularsa yalnız rotasyona girebilecek genç futbolcular.

İşte bu nedenle, Cangele'yi ve Troisi'yi 3. bölgede oynattım. Cangele neyse de Troisi, bu bölgeye biraz yabancı. Kayserispor, üst sıralara doğru yol almak istiyorsa futbolcunun yaşına bakmadan iyi bir santrafor almak zorunda. Denizlispor'daki Angelov gibi bir futbolcu Kayserispor'da inanılmaz işler yapar örneğin. Kayserispor'un ilk 5'e girebileceğini düşünmesem de şu an kadroda bulunan en az 3 futbolcunun birkaç yıl içerisinde yüksek meblağlar karşılığında büyüklere gideceğine eminim.
 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları